Leguaan Mozart wordt vader
ANTWERPEN - Mozart, de leguaan van Aquatopia die begin dit jaar wereldberoemd raakte toen hij een van zijn twee penissen verloor na een wilde stoeipartij, is maandag vader geworden van een zoontje. De kleine leguaan, die om 9.34 uur uit zijn ei kroop, kreeg de naam David mee. De verzorgers van Aquatopia kijken nu met spanning uit naar de komst van misschien wel honderd broertjes en zusjes voor David.
De perikelen rond Mozart startten rond Valentijn toen de leguaan iets te onstuimig aan het liefdesspel had deelgenomen. Een van zijn twee penissen bleek achteraf ontstoken en moest geamputeerd worden. Groot was dan ook de verbazing van de verzorgers van Aquatopia toen een maand later bleek dat Mozart niet één, maar wel alle vier de leguanenvrouwtjes had weten te bevruchten in zijn penibele situatie. Een na een begonnen de vrouwtjes eitjes te leggen, een honderdtal in totaal.

Radio Donna koppelde een wedstrijd vast aan de aftelrace tot aan de geboorte van de eerste leguaantjes. Maandag was het dan zover. De eerste leguaan die tevoorschijn kwam, werd David gedoopt, naar radiopresentator David Van Ooteghem, die de aftelrace in goede banen leidde. De kleine leguaan werd na zijn geboorte ondergebracht in een apart terrarium in het moerasgebied van de leguanen.

Maandagavond wordt de winnaar van de wedstrijd op Radio Donna bekendgemaakt. Hij of zij raadde via de website van de zender de juiste datum en uur waarop de eerste leguaan geboren zou worden. De gelukkige wint onder meer een gouden leguanenei van Mozart ter waarde van 3.000 euro.