BRUGGE - Het personeel van de psychosociale dienst van de Brugse gevangenis vervult sinds maandagochtend enkel nog administratief werk uit onvrede over de onderbezetting op de dienst. Voor de dienst staan acht vacatures voor maatschappelijk assistenten en psychologen open. Een aantal vacatures zijn al twee jaar vacant.
De psychosociale dienst in de Brugse gevangenis zal vanaf maandag geen gedetineerden meer ontvangen. 'Het personeel zal alleen administratief werk verrichten', zegt Patrick Aerbeydt van de christelijke vakbond ACV. 'Dit om de achterstand weg te werken. Als deze waarschuwing niet werkt, zullen er vanaf maandag 21 mei hardere acties volgen'.

Begin dit jaar organiseerde de overheid examens, maar het personeel is nog steeds niet aangeworven. Een aantal vacatures staat volgens het personeel al twee jaar open. Werknemers die vertrekken, worden niet vervangen.

De vakbonden wijzen erop dat de psychosociale dienst niet de enige afdeling binnen de Brugse gevangenis is die met een personeelstekort kampt. Ook de administratie, de griffie en de directie zouden onderbemand zijn.