Politie onderschept 21 Gumball Racers
BRUSSEL - De federale politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in alle Belgische provincies behalve Antwerpen verkeerscontroles gehouden. Het doel was het verkeer veilig houden terwijl de Gumball Race door het land trok. De politie onderschepte onder meer 21 deelnemers van de Gumball Race, die te snel reden.
In alle provincies behalve Antwerpen controleerde de politie op snelheid, rijden onder invloed en andere inbreuken op de wegcode. Achttien mensen moesten hun rijbewijs inleveren.

De meest opvallende controle vond plaats langs de E42 in Spy waar de snelweg was afgezet en alle wagens over een parking werden geleid. 182 voertuigen van de Gumball Race werden gecontroleerd, 51 auto's reden boven de toegelaten snelheid en de politie onderschepte 21 voertuigen.

De meeste overtredingen betroffen snelheden tussen 140 en 150 km per uur en de politie trok twee rijbewijzen in van bestuurders die respectievelijk 185 en 180 km per uur reden.

De politie controleerde ook bijna 30.000 andere voertuigen. Bijna 7.000 bestuurders reden harder dan de toegelaten snelheid, onder wie 1.087 die de tolerantiegrens overschreden. In Lummen reed een bestuurder 211 km per uur.

Pitpauze

De prestigieuze Gumball Race, een colonne peperdure sportwagens en limousines met vooral rijk en beroemd volk aan het stuur, trok zaterdag en zaterdagnacht door België. De race hield zaterdagavond halt voor een ’pitstop’ aan het kasteel d’Acoz in Gerpinnes, nabij Charleroi.

Vanuit Gerpinnes gaat het dan richting Praag, Wenen, Boedapest, Dubrovnik, Taormina (Sicilië), Rome, Firenze en Monaco. De finishlijn is getrokken in het prinsdom op vrijdag 20 mei, twee dagen voor de Formule 1-Grand Prix er plaatsvindt.