POZNAN - Het kajak-duo Bob Maesen en Wouter D'Haene, die vorig jaar nog zo ontgoocheld waren over hun vijfde plaats in de Olympische finale, pakte onverhoopt brons in de finale van de K2 500 m op de wereldbekerregatta in Poznan.
De zege ging naar de Litouwers Duonela en Balciunas, die in Athene zevende eindigden op de 500 m. Het zilver was voor de thuisvaarders Twardowski en Wysocki, die in hun Olympische finale net naast het erepodium strandden.

,,Toch wel een verrassend resultaat", opperde Bob Maesen. ,,Vooral als je weet dat we pas in januari onze voorbereiding opstartten en onder onze nieuwe bondscoach Carlos Prendes tot nu toe enkel op uithouding oefenden en we bovendien nog geen slag wedstrijdritme in armen en benen hebben. We hebben dus nog veel groeimarge en in dat opzicht zijn de resultaten hier toch wel erg hoopgevend."

Ontgoocheling op 1.000 m

Bob Maesen en Wouter D'Haene eindigden zondag pas als vijfde in de A-finale K2 1.000 m op de wereldbekerregatta kano/kajak in het Poolse Poznan.

De verwachtingen vooraf in het Belgisch kamp waren nochtans erg hoog. Na de zege en de snelste tijd in hun halve finalerace werden Maesen en D'Haene zonder meer als één van de voornaamste kanshebbers op het goud getipt.

Petra Santy, in Athene net niet in de A-finale, peddelde zich ook al bij de top-9 in de K1 500 m. Petra strandde op een zevende plaats.