BRUSSEL - Indiana heeft vrijdagnacht in de Noord-Amerikaanse porfbasketcompetitie (NBA) tijdens de derde wedstrijd van de halve finales in de Eastern Conference een belangrijke 79-74 zege tegen titelhouder Detroit geboekt. De Pacers leiden daardoor met 2-1 tegen de Pistons in de best-of-7 serie.
De Pacers en de Pistons legden vrijdag vooral de klemtoon op het verdedigen. Beide ploegen scoorden slechts aan een percentage van 36. Toch kon Indiana de tegenpartij een tweede opeenvolgende nederlaag aansmeren. De thuisploeg had de zege vooral te danken aan de 39-jarige Reggie Miller, die zich met 17 punten kroonde tot topschutter van het team.

Zondag staat de vierde wedstrijd op het programma. De twee clubs ontmoeten elkaar dan weer in Indianapolis.

Phoenix Suns staan 2-1 voor

De Phoenix Suns zijn opnieuw een stap dichter bij kwalificatie voor de finale van de Western Conference na de 102-119 winst vrijdag in Dallas. Ster van de avond was ontegensprekelijk de Canadees Steve Nash, die tot MVP van het reguliere seizoen is uitgeroepen. Op het parket van zijn ex-ploeg tekende Nash voor 27 punten en 17 assists. Ook Shawn Marion (21 ptn) en Amare Stoudemire (37 ptn, 14 rbs) konden terugkijken op een fraaie partij.

Bij de thuisploeg was Dirk Nowitzki (21 punten) andermaal de voortrekker van het team, maar ook de Duitser kon niet verhinderen dat Dallas nu tegen 2-1 achterstand aankijkt. Zondag staat de vierde wedstrijd op het menu. Opnieuw is Dallas dan het strijdtoneel.