In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft zich maandagmorgen een nieuw geval van agressie voorgedaan op een buschauffeur. Door een snelle interventie van de politie en de veiligheidsdienst van de MIVB kon de 33-jarige dader snel worden opgepakt. De buschauffeur raakte lichtgewond.
De feiten gebeurden maandag iets voor 07.30 uur ter hoogte van de stopplaats Prins van Luik op de Mettewielaan in Molenbeek. Een man stapte daar op bus 49 en stelde vast dat hij zijn portemonnee niet bij zich had. Volgens de politie vroeg hij daarom aan de buschauffeur om aan de volgende halte te mogen afstappen.

Er ontstond een woordenwisseling, waarop de dader de glazen beveiligingswand waarachter de chauffeur zit, met zijn vuisten verbrijzelde. De chauffeur had toen al de dispatching van de veiligheidsdienst van de MIVB op de hoogte gebracht, die op haar beurt de dispatching van de lokale politie had verwittigd.

Zowel de politie als enkele veiligheidsagenten van de MIVB waren snel ter plaatse. Die laatsten konden de verdachte al onderscheppen nog voor de politie aankwam.

De chauffeur raakte lichtgewond door rondvliegend glas en werd door de dienst 100 naar het ziekenhuis overgebracht. Na verzorging mocht hij het ziekenhuis verlaten. De dader werd na ondervraging op het commissariaat ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.