New York in de ban van kat Molly
Reddingswerkers proberen de kat Molly te bevrijden. Foto: ap
Een team reddingswerkers is in New York al dagen bezig de kat Molly, die vastzit tussen twee muren, naar buiten te lokken. De kat vangt muizen voor de delicatessenzaak Keswick.

Twee weken geleden glipte ze door een nauwe opening tussen twee muren van de winkel en verdwaalde in een doolhof van balken en leidingen. Ver kan Molly niet zijn, want haar gemiauw is vanaf de straat duidelijk hoorbaar. Onder toezicht van de stedelijke monumentencommissie is een aantal bakstenen uit de muur van het 157 jaar oude, drie verdiepingen tellende pand verwijderd, om Molly de kans te geven te ontsnappen, maar tot nu toe tevergeefs.

Geprobeerd is Molly’s moederinstinct aan te spreken door twee jonge katjes naar de plek des onheils te brengen, in de hoop dat ze zich door hun gemiauw naar buiten zou laten lokken. Ook een val met voer erin en het kattenafrodisiacum kattekruid boden geen uitkomst. Een zelfverklaarde kattentherapeut kwam opdraven om de poes met zoete woordjes naar buiten te lokken, maar de reddingswerkers vroegen haar haar gefleem te staken, omdat de poes er volgens hen juist banger van werd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in