Advocaten betreuren publicatie gruwelijke dossierfoto's
Foto: rr
AARLEN - De advocaten van zowat alle partijen zijn niet te spreken over de publicatie van foto's van de lijkjes van Julie en Melissa in het Engelstalige in Brussel verschijnende maandblad The Sprout. Op de foto's waren de lichamen van de meisjes te zien, zoals ze gevonden werden in de tuin van Dutroux in Sars-la-Buissière.
Advocaat Ronny Baudewyn, de raadsman van Marc Dutroux, noemt de publicatie ,,schandalig" en zegt,,liever advocaat te zijn van Dutroux dan in de schoenen te staan van wie dergelijke gruwelijkheden publiceert".

Ook meesters Jan Fermon en Georges-Henri Beauthier, de advocaten van Laetitia Delhez, betreuren de publicatie. ,,Dit brengt niets bij aan informatie. Het schaadt alleen wie wel op een correcte manier verslag uitbrengt. En het is opnieuw een beproeving voor de ouders van de slachtoffers". Ook meester Olivier Slusny, de raadsman van Michel Lelièvre, noemt de publicatie ,,lamentabel".

Beroepsvereniging journalisten verontwaardigd

De Algemene Vereniging van Belgische Beroepsjournalisten (AVBB) is verontwaardigd over de publicatie van foto's. De journalistenvereniging stelt het gebruik van dergelijke journalistieke methodes, ,,die eigen zijn aan Britse tabloids", aan de kaak. ,,Deze manier van werken onteert alle beroepsjournalisten", stelt de AVBB in een mededeling.

Al eerder werden foto's uit het dossier gepubliceerd, maar het is de eerste keer dat het om zo'n gruwelijke exemplaren gaat.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig