BERLIJN - De Internationale Wielerunie (UCI) gaat de schorsing wegens dopinggebruik van de Duitser Danilo Hondo verlengen, die normaal zou aflopen op 31 maart. Dat maakte de renner op zijn website bekend.
,,In een korte brief heeft de voorzitter van de antidopingcommissie van de UCI me uitgelegd dat mijn schorsing zou verlengd worden en dat ik de competitie niet kan hervatten op 1 april'', verklaarde Hondo, die in het tussenseizoen naar de Russisch-Italiaanse ploeg Tinkoff verkaste.

,,Omdat de UCI geen extra informatie heeft gegeven aan mijn advocaat overwegen we om juridische stappen te ondernemen'', zei de 33-jarige wielrenner, die al bijna twee jaar verwikkeld is in een juridische strijd met de UCI.''

Hondo werd vanaf 1 april 2005 één jaar geschorst omdat hij betrapt werd in de Ronde van Murcia op het gebruik van carpedon. Zijn schorsing werd met een jaar verlengd door het TAS op vraag van het Wereldantidopingagentschap (WADA) en de UCI. De Duitse renner, toen nog bij Gerolsteiner, maakte een rechtszaak aanhangig bij het Zwitserse gerecht dat de schorsing van het TAS in maart 2006 uitstelde. Hij kon opnieuw rijden tot januari 2007, datum waarop zijn beroep definitief door het Zwitserse gerecht werd verworpen.

Het TAS kondigde vrijdag aan dat de schorsing van 2 jaar effectief zou worden. De trainingspartner en vriend van Jan Ullrich, kan geschorst worden tot maart 2008.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in