Rekeningnummer 12-12 geopend voor Haïti
Foto: rr
Vijf jaar na de actie 'Tsunami 12-12' starten Caritas International, Handicap International, Oxfam-Solidariteit, Dokters van de Wereld en UNICEF België een gezamenlijke actie op voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti: 'HAITI LAVI 12-12'. Ook 11.11.11, de koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging, neemt deel aan de solidariteitsactie.

'Momenteel wordt een stand van zaken van de humanitaire situatie opgemaakt. De meest dringende noden situeren zich op dit ogenblik op het vlak van gezondheidszorg, zuiver water en hygiëne. Het aantal slachtoffers loopt in de tienduizenden; heel wat infrastructuur werd totaal verwoest. Het is duidelijk dat er vele miljoenen euro’s nodig zullen zijn om in de meest dringende noden van de bevolking te kunnen voorzien', luidt het.

Caritas, Handicap International, Oxfam-Solidariteit, Dokters van de Wereld en UNICEF zijn allemaal aanwezig en actief in Haïti met humanitaire programma’s, en stellen zich open voor samenwerking met andere organisaties. De komende dagen zullen gezamenlijke acties worden voorgesteld en opgezet. 11.11.11 is niet aanwezig op Haïti.

Meer info is te vinden op www.1212.be.

Ook Artsen zonder Grenzen ontvangt giften voor hulp aan Haïti, meerbepaald op het rekeningnummer 000-0000060-60. 

Rode Kruis Vlaanderen heeft een Haïti-rekening geopend met nummer 000-0006566-67.

Overige acties

Dankzij een gezamenlijke actie van Proximus, Mobistar en Base kan u ook geld geven via uw gsm. Een sms'je met het woord JA naar 4666 kost 1 euro, die integraal naar de hulpverlening in Haïti gaat.

Supermarktketen Delhaize schenkt zelf € 110.000, waarmee toegang tot drinkbaar water kan worden voorzien voor 10.000 gezinnen. Klanten kunnen aan de kassa’s van alle Delhaize supermarkten (inclusief Delhaize City, AD Delhaize en Proxy Delhaize)  € 2, € 5 of € 10 schenken.

Twittergebruikers kunnen hun steentje bijdragen via de website www.haitchie.be . De teller van die actie staat op dit moment op 5730 euro.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in