De slachtoffers van de aardbeving in Haïti krijgen niet alleen hulp van allerlei organisaties, ook allerlei sterren uit de sport- en entertainmentwereld zoals Angelina Jolie, Brad Pitt en Lance Armstrong laten hun hart spreken.

Filmsterren Angelina Jolie en Brad Pitt schonken al 1 miljoen dollar aan de hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen, meldt showbizzmagazine People. 'Het is verschrikkelijk hoe een catastrofe van dat formaat een volk dat al jaren in extreme armoede leeft, kan treffen', zegt Jolie.

Ook hiphopster Wyclef Jean - zelf in Haïti geboren - deed woensdag op zijn website een dringende oproep voor hulp aan het getroffen land. 'We moeten nu in actie komen', aldus de 37-jarige zanger. 'We moeten alles in het werk stellen, zodat de ramp niet nog meer slachtoffers maakt.' Jean roept daarom op geld te schenken aan zijn Yéle Haiti Foundation, die zich inzet voor zijn geboorteland.

Ook filmsterren Lindsay Lohan, Jessica Alba en Ben Stiller deden een oproep aan hun fans om Yéle Haiti en andere organisaties te steunen. 'Ik wil zo veel mogelijk doen', twitterde Lohan.

De Amerikaanse fietskampioen Lance Armstrong heeft beloofd 250.000 dollar te zullen schenken om de slachtoffers van de aardbeving in Haïti te hulp te komen. De zevenvoudige winnaar van de Tour de France is op dit moment in Australië voor de Tour Down Under (17-24 januari). Hij liet weten 'zeer bedroefd' te zijn over het lot van de Haïtiaanse bevolking.

'In naam van Livestrong (zijn stichting voor kankerbestrijding) gaan we 250.000 dollar overmaken aan verschillende organisaties die ter plaatse zijn, waaronder de Clinton Foundation', aldus Armstrong. Die stichting van Bill Clinton organiseert campagnes tegen ziekte, armoede en klimaatverandering.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig