FRIMLEY GREEN - De Engelsman Martin ,,Wolfie'' Adams heeft zondag in Frimley Green de BDO-wereldtitel darts gewonnen. In de finale versloeg het nummer 1 van de wereld zijn verrassende landgenoot Phil Nixon met 7-6.
Al van bij aanvang van de partij bleek dat Nixon zijn spelpeil niet haalde waarmee hij de voorbije week tal van toppers uitschakelde. Zo faalde hij op alle vlakken van het spel. Zowel zijn gemiddelde als de uitworpen bleven ver onder het peil van Adams. Nixon kon voor de pauze slechts vier legs winnen, wat resulteerde in een 6-0 voorsprong voor Adams.

De pauze had Adams blijkbaar geen goed gedaan. De computerspecialist was zijn ritme kwijt. Nixon lukte een 112 uitworp in de zevende set zodat hij de nul achter zijn naam kon wegvegen. Ook de volgende set naar Nixon, ondanks een 161 uitworp van Adams.

De vertwijfeling begon toe te slaan. Nixon won de negende en tiende set nadat Adams twee kansen kreeg om de overwinning te pakken. Ook in de elfde set miste hij twee maal dubbel acht op de wedstrijd te winnen. Nixon won de twaalfde set met sterk dartsspel zodat een beslissende set uitsluitsel moest brengen. Daarin toonde Adams zich de betere.

De 50-jarige Adams, die aan de overwinning 106.000 euro overhoudt, is meteen de oudste wereldkampioen uit geschiedenis.

Uitslag finale BDO Lakeside WK darts, Frimley Green.

Martin Adams (Eng/1) - Phil Nixon (Eng) 7-6 (30.10/29.03) 3/1, 3/1, 3/0, 3/0, 3/1, 3/1, 2/3, 1/3, 0/3, 2/3, 2/3, 0/3, 3/0