SCHWERIN - Twee zeventienjarigen hebben zaterdagavond bij een brutale overval in Tessin, nabij Boizenburg (Mecklenburg-Vorpommern), een echtpaar gedood en een vijftienjarig meisje gegijzeld. Na een mislukte vluchtpoging kon de politie ze in de loop van de nacht overtuigen, zichzelf over te geven.
De jongelui waren om nog ongekende redenen omstreeks 22.00 uur het huis van de familie binnengedrongen. Ze staken de 41-jarige vrouw en haar 46-jarige echtgenoot dood. De zestienjarige zoon kan zichzelf in zijn kamer opsluiten en de politie contacteren.

Toen de agenten aankwamen, namen de daders het vijftienjarig meisje als gijzelaar. Meer details over haar identiteit maakte het parket van Schwerin nog niet bekend. De daders probeerden met de auto van het gezin op de vlucht te slaan. Nadat ze onder meer door een politieversperring en een omheinig hadden gereden, kwamen ze tot stilstand.

Na een uur onderhandelen liet het duo zichzelf inrekenen. Ze zijn voorlopig aangehouden. Het meisje bleef ongedeerd.

De achtergrond van de feiten is nog onduidelijk. Een radiozender meende te weten dat de daders tijdens hun inbraak werden verrast. Volgens andere geruchten zouden de daders, de zoon van de familie en het meisje elkaar hebben gekend - zo zou het om een passionele daad zijn gegaan. Eén van de daders zou uit de gemeente afkomstig zijn. Het parket wil geen verdere informatie kwijt. Het wacht op het arrestatiebevel uit Hagenow.