GENT - In Aalter, de thuisstad van Pieter De Crem, heeft de CD&V-Oost-Vlaanderen zondag haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie gehouden. Minister-president Yves Leterme riep er op tot een derde verkiezingsoverwinning. ,,Men kan daarvoor op mij rekenen, vanuit welke positie ook''.
Zoals altijd blijft Leterme vaag over zijn kandidatuur voor de volgende federale verkiezingen. ,,Ik vind dat het veel te vroeg is om nu al aan de verkiezingscampagne te beginnen'', antwoordt hij bijna routineus. ,,Laat ons ons ondertussen nog wat concentreren op het werk''.

Op de landbouwbeurs Agriflanders vocht Leterme de voorbije week een heus boerenoffensief uit: hij ging er herhaaldelijk in debat, stelde er nieuwe boervriendelijke maatregelen voor, signeerde er zijn hagelnieuw boek over de boerenstiel en bekroonde gisteren de ''schoonste boerin van Vlaanderen''.

Zijn boek ''Tien mythes over de Vlaamse boer'', opgetekend door De Tijd-journaliste Katrien Verstraete, doet het trouwens goed, zegt Leterme. Volgens uitgever Kristof Lamberigts zijn er al bijna 6.000 exemplaren verkocht: 4.500 aan de boekhandels en zo’n 1.500 op de landbouwbeurs.