TURNHOUT - Bij ongevallen op de autosnelweg E34 in de Antwerpse Kempen zijn het afgelopen weekend twee mensen omgekomen. Bij een eerste verkeersongeval zaterdagavond ter hoogte van Lille liet een 51-jarige man uit Turnhout het leven. Een tweede ongeval gebeurde net na middernacht ter hoogte van Arendonk en kostte het leven aan een Nederlander, aldus de Antwerpse wegpolitie.
Beide ongevallen gebeurden in de richting van Nederland. Omstreeks 18.30 uur raakte een personenwagen om nog onbekende reden van de weg af. Het voertuig ging ongeveer anderhalve kilometer voor de uitrit Lille/Wechelderzande door de berm en reed in de gracht te pletter tegen een betonnen duiker. De wagen vatte vuur. Getuigen konden de vlammen doven, maar de bestuurder werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed hij wat later aan zijn verwondingen.

De tweede crash gebeurde rond 00.30 uur. Opnieuw raakte een wagen plots van de weg. De Nederlandse bestuurder knalde op een betonnen paal in de middenberm en reed te pletter tegen een verlichtingspaal aan de rechterkant van de snelweg. De man zat gekneld in zijn voertuig en overleed ter plaatse.

Bij beide ongevallen was de snelweg een tijdlang versperd.