BERLIJN _ 'Christoph Daum verdient een tweede kans nu hij heeft toegegeven cocaïne te hebben gebruikt', dat zei toekomstig voorzitter Mayer-Vorfelder van de Duitse voetbalbond (DFB) vandaag.
Nu Daum heeft bekend drugs te hebben gebruikt, ligt volgens Mayer-Vorfelder de weg weer open voor de ex-trainer van Bayer Leverkusen om zijn trainerscarrière te vervolgen. Daum verloor behalve zijn baan bij Leverkusen ook zijn toekomstige aanstelling als bondscoach van het Duitse nationale elftal.

Zondag achtte Mayer-Vorfelder, in het verleden een uitgesproken voorstander van Daum als bondscoach, zelfs de kans niet uitgesloten dat Daum weer ooit de hoogste trainerspost in Duitsland zal innemen. 'Waarom niet? Als ex-gebruiker zou hij de best denkbare persoon zijn om onze slogan 'Gebruik geen drugs' uit te dragen', aldus Mayer-Vorfelder in de krant Bild am Sonntag.'

De mogelijkheid om Daum na diens bekentenis zijn trainerslicentie te ontnemen, zoals in Duitsland dit weekeinde verscheidene keren door advocaten van de DFB werd geopperd, noemde Mayer-Vorfelder 'slechts een theoretische mogelijkheid.' Dergelijke voorstellen gaan volgens hem te ver.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig