ANTWERPEN _ Deze ochtend verloren op de E19 in Brecht twee jongelui uit Wuustwezel het leven bij een verkeersongeval. De derde inzittende raakte zwaar gewond. Alle drie kwamen uit hetzelfde dorp en moeten nog 19 worden.
Het parket stelde geen deskundige aan, omdat 'vast staat dat de zeer hoge snelheid van het voertuig de oorzaak was van het ongeval'. De autoweg diende een tijdlang afgesloten voor alle verkeer richting Nederland.

De wagen reed richting Breda. Kort na half acht raakte hij op het grondgebied van Brecht door een ongekende oorzaak rechts van de baan en knalde tegen een verkeersbord. Het voertuig ging tollen en brak in stukken. Twee inzittenden werden uit de wagen geslingerd en waren op slag dood. Voor het leven van de derde vechten de artsen in het Sint- Jozefsziekenhuis in Malle.

De E19 richting Nederland diende een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. Daarna kon de linker rijstrook worden vrijgegeven en kort voor tien uur ook het rechter baanvak. De technische dienst van het parket stapte ter plaatse af en er zal geen verkeersdeskundige worden aangesteld om de oorzaak van dit ongeval te onderzoeken.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig