FLORENCE/ MILAAN _ Fiorentina heeft zich gisterenavond in de Italiaanse Serie A opgewerkt naar de voorlopige tweede plaats. Dat ging ten koste van AC Milan, en weinig zachtzinnig ook: 4-0.
Rui Costa nam Fiorentina bij de hand voor het afdrogen van de opponent uit Milaan. De Portugese international was overal, was ongrijpbaar en had een aandeel in alle gevaarlijke aanvallen van de thuisclub. Nuno Gomez, Sandro Cois en Enrico Chiesa hadden het duel al beslist toen Rui Costa zelf ook zijn naam nog liet oplichten op het scorebord.

De positie van AC Milan-trainer Alberto Zaccheroni begint intussen te wankelen. Vandaag kondigde vice-voorzitter Galliani van AC aan dat de onderhandelingen over een contractverlenging met de coach zijn opgeschort. 'Het lijkt me niet gepast over een contract te praten zo vlak na een dergelijke vertoning', aldus Galliani, momenteel 'eerste man' bij de club nu voorzitter Berlusconi het te druk heeft met zijn politieke bezigheden.

Brescia versloeg Perugia met 1-0 door een doelpunt van Yllana in de 20e minuut. Perugia speelde de gehele tweede helft met negen man en kwam daardoor aan aanvallen niet meer toe. Baiocco en Liverani kregen voor rust de rode kaart.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig