BERGEN - De onduidelijke communicatie van de minister-president van de Franse gemeenschap Marie Arena over de renovatie van haar kabinet is te wijten aan haar recente hospitalisatie. Dat vindt PS-voorzitter Elio Di Rupo die vandaag in Bergen voor het eerst reageerde op de zaak die intussen heel wat politieke en media-aandacht kreeg.
Di Rupo weigerde in te gaan op vragen over de preciese kost van de renovatie van het kabinet van de regeringleidster. De primeur van het antwoord komt het parlement toe, zei hij. Arena geeft morgen uitleg in het parlement van de Franse gemeenschap.

De PS-voorzitter zei ontroerd te zijn over de tranen van Arena zondag tijdens het RTBF-programma Mise au Point. Hij heeft naar eigen zeggen veel lessen getrokken uit de hele zaak, ,,maar het is nog te vroeg om hierover uitspraken te doen''.

Volgens Di Rupo heeft Arena ,,heel vlug willen antwoorden'', maar ondanks haar goede wil, liet haar antwoord aan duidelijkheid te wensen over.

Hij meent dat één en ander te maken kan hebben met het feit dat de minister-presidente na haar reis naar Burkina Faso, waar ze deelnam aan de Top van de Francofonie, in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De diagnose van haar medische problemen kwam erg langzaam, waardoor ze bijna letterlijk van het ziekenhuis naar de televisiestudio moest gaan.