ANTWERPEN - Het Antwerpse parket gaat na of er strafbare feiten gepleegd werden tijdens het feestje dat ruim 1.500 neonazi’s zaterdagavond bouwden in de sportzaal van Broechem. Dat meldt Dominique Reyniers van het Antwerpse parket.
De Vlaamse afdeling van Blood & Honour, een bekende nazi-groepering, organiseerde zaterdagavond een feestje in de sportzaal van Broechem. De ruim 1.500 skinheads die kwamen opdagen, droegen openlijk allerlei nazi-symbolen.

,,We wisten dat de zaal was afgehuurd voor een privé-bijeenkomst en dat er een rockbandje zou komen spelen, maar we hadden geen flauw idee dat het om een neonazi-feestje ging'', zegt burgemeester Lode Hofmans van Ranst.

Het gemeentebestuur heeft inmiddels contact opgenomen met een raadsman om na te gaan of er eventueel juridische stappen kunnen ondernomen worden. ,,De persoon die de zaal heeft afgehuurd gaan we mogelijk aansprakelijk stellen voor de kosten van de politiebeveiliging'', verklaart burgemeester Hofmans.

Toen bleek dat het om een neonazi-feestje ging, werd de politie erbij gehaald. Het was immers te laat om de bijeenkomst nog te verbieden. De lokale politie vroeg en kreeg op haar beurt steun van de federale politie. In totaal waren er 130 politiemensen aanwezig om ervoor te zorgen dat het feestje niet uit de hand liep.

De avond verliep zonder incidenten. Er werden ook geen feestgangers gearresteerd.