GAZA - Israëlische gevechtshelikopters hebben vannacht raketten afgevuurd op doelwitten in Gaza-stad. Er zouden geen slachtoffers zijn gevallen, maar de schade is aanzienlijk. In Nabloes, op de Westelijke Jordaanoever, heeft het Israëlische leger een gezochte Palestijn doodgeschoten. Dat berichtten Israëlische media.
Het zou gaan om de Hamas-militant Ahssan Shawahmeh die verschillende zelfmoordaanslagen zou hebben beraamd. Het huis van de man werd omsingeld door soldaten van het Israëlische leger. Toen de militant het vuur opende op de soldaten, werd hij zelf doodgeschoten. Bij het vuurgevecht zouden ook drie Israëli's gewond zijn geraakt.

De raketaanval op Gaza volgde enkele uren na de bomaanslag op een Israëlische militaire post aan de grens tussen Egypte en de Gazastrook. Daarbij kwamen vier soldaten en een Palestijnse aanvaller om het leven. Na deze aanval sloot het Israëlische leger zondagavond de terminal bij Rafah, doorgangspunt tussen de Gazastrook en Egypte. Ook werd het gebied tot nader order in drie sectoren verdeeld.