Een school in de Engelse havenstad Boston moet 20.000 pond of 21.410 euro ophoesten omdat een leerlinge acht vingers verloor tijdens een les waarin de leerlingen een kopie uit gips van hun handen moesten maken. De school werd extra op de korrel genomen omdat de Health and Safety Executive (HSE) niet op de hoogte gebracht werd.
In plaats van klei rond haar hand aan te brengen, stak het zestienjarige meisje haar blote handen in een emmer met gips. Door chemische reacties liep de temperatuur in die emmer op tot zestig graden Celsius en de handen van de leerlinge raakten ernstig verbrand.

Niet minder dan twaalf plastische operaties later heeft het meisje aan de ene hand geen enkele vinger meer en aan de andere hand twee vingers. Zes weken na het incident waren het de dokters die de HSE op de hoogte brachten van het ongeluk.

De school, die 960 leerlingen telt en gespecialiseerd is in visuele kunsten, geeft toe fouten gemaakt te hebben. 'De leerlinge kon of moest niet op de hoogte zijn van de rampzalige gevolgen van de opdracht', aldus de HSE.