Het Sportcomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft het beroep van de spelers David Grondin (Bergen) en Peter Delorge (STVV) verworpen. Hun oorspronkelijke straffen blijven behouden.
Het Sportcomité oordeelde dat Bergen-speler David Grondin vorige week woensdag tijdens de wedstrijd tegen Dender de fysieke integriteit van zijn tegenstander in gevaar bracht. Grondin moet daarvoor vier speeldagen schorsing uitzitten. Ook de geldboete van 500 euro moet de speler volledig betalen.

Ook Sint-Truiden-speler Peter Delorge viste achter het net. Delorge wordt twee speeldagen geschorst en krijgt een boete van 50 euro omwille van zijn agressief gedrag tijdens de bekerwedstrijd tegen Woluwe-Zaventem. Delorge duwde toen opzettelijk een tegenstrever.

Bob Cousin (Beveren) krijgt wel strafvermindering. Het bondsparket had twee speeldagen geëist voor Cousin omwille van een agressieve tackle in de wedstrijd tegen Lierse, maar dat wordt in beroep teruggebracht tot één speeldag effectieve schorsing.

André Arbonnier, voorzitter van tweedeklasser Boussu Dour mag van 22 oktober tot 11 november de neutrale zone niet meer betreden omwille van een incident met het scheidsrechterskorps.