Astana over verhaal injectiespuiten: 'Niets te verbergen'
Foto: photo news
De Kazachse wielerformatie Astana heeft niets te verbergen. Dat zegt het team als reactie op het nieuws dat het parket van Parijs een onderzoek naar het team gestart is nadat er tijdens de voorbije Ronde van Frankrijk verdachte injectiespuiten gevonden werden.
'Astana is verbaasd in de Franse pers te lezen dat het team betrokken is bij een onderzoek van de Franse antidopingautoriteiten. Dit is het eerste wat we van dat onderzoek horen. Astana heeft echter niets te verbergen en de renners gebruiken geen verboden substanties. Het team kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de resultaten van de analyses van het Parijse laboratorium en is bereid om samen te werken', verklaarde Astana in een persmededeling.

Eerder op de dag pakte de Franse krant L’Equipe uit met het nieuws dat het parket van Parijs na de voorbije Tour de France een vooronderzoek geopend heeft naar Astana, naar aanleiding van de vondst van verdachte injectiespuiten.

De spuiten werden gevonden in één van de kisten die de ploegen ter beschikking kregen van de organisatie voor hun afval van medische origine. Ze werden overgemaakt aan het Parijse gerechtelijk labo Toxlab van professor Gilbert Pépin en worden nu verder geanalyseerd.