Charleroi riskeert wedstrijd achter gesloten deuren
Foto: photo news
Het Sportcomité van de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft eersteklasser Sporting Charleroi een voorwaardelijke straf opgelegd voor de ongeregeldheden na het competitieduel van 12 september tegen Cercle Brugge. Rijzen er bij thuiswedstrijden van de Carolo’s voor 30 juni nog eens problemen, moeten de Henegouwers een thuiswedstrijd achter gesloten deuren spelen.
Na afloop van het duel tegen Cercle, dat Charleroi met 0-4 verloor, werden de spelers en de technische staf van Cercle bedreigd door spelers en bestuursleden van de Henegouwers. Er werd geduwd en getrokken en leden van Charleroi stonden op een gegeven moment zelfs in de kleedkamer van Cercle.

Ook Mogi Bayat, de neef van voorzitter Abbas Bayat, begaf zich in de neutrale zone, terwijl hij dat niet mocht omdat hij niet op het scheidsrechtersblad vermeld stond. Dat kon ook niet, want Bayat is niet aangesloten bij de KBVB, die hem dus niet kan straffen. Charleroi kreeg van het sportcomité overigens een veeg uit de pan, wegens de gebrekkige organisatie van het duel.

Het dossier werd ook doorgespeeld naar de veiligheidscommissie van de Belgische bond, om zo eventueel gepaste maatregelen te kunnen treffen.