Roddick met blessure uit Sjanghai Masters
Foto: reuters
Andy Roddick heeft door een blessure zijn tweederondematch in China tegen de Zwitser Stanislas Wawrinka moeten staken. Voor de Amerikaan zitten de Sjanghai Masters erop.
Het 27-jarige vierde reekshoofd, die maandag zijn gal spuwde over het moordende tourschema, leidde met 4-3 en was op weg een breakpunt te verzilveren toen hij een backhand van Wawrinka liet schieten.

Roddick had in zijn vorige ontmoeting met de Zwitser ook al opgegeven met een blessure, toen aan de schouder, en verloor vorige week als titelverdediger zijn eerset wedstrijd in Peking.

Maandag opperde Roddick nog voor een pauze midden het tennisseizoen om topspelers als Federer en Murray niet op te branden.

Voormalig nummer één Lleyton Hewitt haalde het in zijn eerste ronde van het Amerikaanse serveerkanon John Isner met 6-2 en 6-4.

Weer op nummer 23 na zijn val uit de top 100 door een heupoperatie, boogde Hewitt op sterke returns om de 2m06 grote reus Isner te vellen.

‘Tegen zulke jongens is het zaak je kansen te grijpen als ze komen en vandaag deed ik dat zeer goed’, aldus de 28-jarige Australiër.

In de derde ronde staat Hewitt tegenover Gael Monfils, die zijn landgenoot Paul-Henri Mathieu naar huis stuurde. Hij had er 54 minuten en twee sets voor nodig: 6-2 en 6-2.

Het zesde reekshoofd Nikolay Davydenko was de eerste om de derde ronde te bereiken door zijn landgenoot Igor Kunitsyn te verslaan met 6-4 en 6-2. Davydenko is in de running voor één van de drie resterende tickets voor de Masters-finale in Londen.

De Chileen Fernando Gonzalez is de tegenstander van Davydenko in de 1/16de finales. Hij versloeg de Braziliaan Thomaz Bellucci met 6-3 en 6-4 is bekleedt momenteel de achtste en laatste plaats die recht geeft op de Masters finale.

Ook de Zweed Robin Soderling jaagt op een ticket voor Londen. Hij legde de Roemeen Victor Hanescu het zwijgen op: 6-3 en 6-4.