Museeuw: 'Slechtste verjaardag ooit'
Foto: Photo News
Johan Museeuw vernam het nieuws over de dood van Vandenbroucke pas vanmorgen. 'Ik had gisterenavond mijn gsm afgezet. Vanmorgen had ik een pak sms'jes en al een reeks boodschappen op het antwoordapparaat staan', vertelt Museeuw. De ex-renner dacht dat het om gelukwensen ging voor zijn verjaardag (de renner wordt vandaag 44 nvdr.), maar het bleek heel ander nieuws te zijn.
'Ik wist niet wat ik hoorde. Frank dood?', vertelde een aangeslagen Museeuw. 'Ik heb al die tijd een goede relatie met hem gehad. Het botste soms wat, maar wij waren nooit kwaad op elkaar. Altijd werd alles uitgepraat. Ik heb trouwens vijf jaar samen met hem de kamer gedeeld in de teams waar wij destijds beiden aan de slag waren. Een tijdje was ik zijn rechterhand, een soort van vaderfiguur. Hij was een enfant terrible, maar dat vergaf je hem. Hij werd zo graag door de mensen gezien.'

Museeuw zit erg in met de familie van VDB en moet de schok ook zelf nog verwerken. 'Zijn overlijden is een trieste dag voor de wielersport, maar mijn gedachten gaan toch meer uit naar zijn familie. Die heeft al wat meegemaakt. Ik ben eigenlijk met die mensen groot geworden. Het overlijden van Vic Van Schil beroerde me ook. Maar het heengaan van Frank Vandenbroucke valt me bijzonder zwaar. Ik moet eigenlijk de schok nog wat verwerken. Ik verlies een generatiegenoot, maar zeker een vriend. Dit is zonder meer mijn slechtste verjaardag ooit', aldus Museeuw.