TESSENDERLO - Burgemeester Jan Verheyden (sp.a) van Tessenderlo heeft het samenscholingsverbod voor jongeren die in zijn gemeente voor de overlast zorgden vandaag opnieuw opgeheven. Dat gebeurde na overleg met de betrokken jongeren en de buurtbewoners, zo liet burgemeester Verheyden weten.

Het samenscholingverbod ging op 27 september in en zorgde her en der voor de nodige commotie. Het verbod gold voor de omgeving van het kruispunt van de Smisstraat en de Mispad in Tessenderlo, en dit van 19 tot 8 uur 's morgens.

Uit politiecontroles is gebleken dat de toestand op die plaats genormaliseerd is en er zich geen problemen meer hebben voorgedaan inzake de verstoring van de openbare rust en veiligheid, zo zegt Verheyden. Groepjes rondhangende jongeren zorgden een tijd geleden voor de nodige geluidshinder en overlast in de deelgemeente Engsbergen bij Tessenderlo. Daar bevindt zich een zogenaamde ‘lummelhoek’ waar de jongeren samentroepen.

Omdat verhoogde politiecontroles in eerste instantie niet de verhoopte resultaten opleverden, besloot de burgemeester om een samenscholingsverbod op te heffen.