ANTWERPEN - De stad Antwerpen moet nog letten op een aantal punten vooraleer ze de aangifte bij de privacycommissie doet inzake het X-Stra!-project. Dat zegt de woordvoerster van de commissie, die later vandaag een mededeling verspreidt.

Met de huis-aan-huisbezoeken wil de stad Antwerpen nagaan of bewoners en hun huis met een aantal elementaire zaken in orde zijn.

Grootjans zei dinsdag dat hij van de commissie de schriftelijke melding had gekregen dat hij de aangifte voor X-Stra! mag indienen. Hij voegde er wel aan toe dat de commissie nog enkele aanbevelingen formuleerde. Grootjans zei met die suggesties rekening te zullen houden, waarna met het project zal gestart worden.

Toch vindt de privacycommissie het nodig de puntjes op de i te zetten. Woordvoerster Martine Lartigue zei vandaag in De Tijd dat X-Stra! nog altijd niet aan de privacywet voldoet. Ze wilde in een reactie enkel kwijt dat de stad nog een aantal bepalingen in het project moet aanbrengen. Voor de rest verwees ze naar een persbericht dat later vandaag zal worden verspreid.

Op het kabinet van de Antwerpse veiligheidsschepen Dirk Grootjans (VLD) reageert men enigszins verbaasd en wacht men op de mededeling.