Hevige onweders zetten kuststeden onder water
KNOKKE-HEIST - Een zwaar onweder met hevig regenval heeft zondag tussen 17 en 18 uur de Oostkust onder water gezet. Van Wenduine tot Knokke stonden straten onder water.
In de Lippenslaan in Knokke en aanpalende straten stond 30 cm water. De brandweer zette massaal materiaal in. In Wenduine kwam er bijstand van de Civiele Bescherming.

In Wenduine liep over enkele honderden meter een deel van de Kerkstraat onder. In Blankenberge liepen tal van straten en kelders onder. Ook de kelder en het cellencomplex van de politie liep onder. Er was op dat moment niemand in hechtenis. In de kelder staan persoonlijke spullen van agenten en materiaal van de motorbrigade.

Zowel in Knokke als Heist kwamen straten blank te staan. Ook zaterdag waren er al problemen met de afwatering in Knokke. Toen liep na een wolkbreuk een tiental kelders onder.

Rampenfonds

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist vraagt dat onderzocht wordt of de regenval van zondagavond in aanmerking komt voor een tussenkomst van het federaal rampenfonds.

,,Er is enorm veel water gevallen op korte termijn'', zegt eerste schepen Maxim Willems. ,,Het gebeurt uitzonderlijk dat er straten in Heist onderlopen. Voor ons is dat het bewijs dat de hoeveelheid neerslag moet worden onderzocht.''

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist zette alle beschikbare brandweermannen en personeelsleden van de technische dienst in. Alle pompen werden ingezet om de hele gemeente snel droog te krijgen, ook de superpompen die vorig jaar voor de brandweer werden aangekocht.

Omstreeks 21 was het water in heel Knokke-Heist aan het wegtrekken. De hoofdleidingen begonnen stilaan ruimte te krijgen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig