BRUSSEL - Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht heeft beslist op het budget noodhulp een miljoen euro vrij te maken voor de slachtoffers van de oorlog in Libanon, zo heeft het kabinet van de minister zondag meegedeeld.
De noodhulp zal worden toegekend via organisaties van de Verenigde Naties. Het Wereldvoedselprogramma WFP (World Food Programme) krijgt 500.000 euro voor de logistieke omkadering van hulpoperaties op het terrein, met name voor transport, communicatie en veiligheid van humanitair personeel.

Aan het UNRWA (United Nations Relief and Works Agency) wordt 500.000 euro gegeven voor de verbetering van de levensomstandigheden in de Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon. Het geld dient hoofdzakelijk voor voedsel, huishoudgereedschap, drinkbaar water en elektriciteit.

De bijdrage van België voor noodhulp aan de slachtoffers van het conflict in Libanon komt hiermee volgens de mededeling op 2,2 miljoen euro. Eerder werd beslist een miljoen euro aan het Internationale Comité van het Rode Kruis toe te kennen, terwijl de Vlaamse overheid 200.000 euro uittrok.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig