Collectief leverden de Belgen in het WK op de weg voor junioren, zondag in Francorchamps, geen slechte prestatie. Gert Dockx 8ste, Sven Vandousselaere 12de, David Piva 16de, Dennis Vanendert 21ste en Gregory Joseph 25ste. Niemand stelde teleur.

Maar evenzo kon niemand echt schitteren. Nooit reed een Belg in het offensief. De achtste plaats van Dockx was niet meer dan het resultaat van een vierde plaats in de spurt van de groep.

,,Ik denk dat we allemaal te bang waren van de lastigheidsgraad van het parcours", aldus Dockx. ,,Wij trouwens niet alleen. Ik denk dat bijna alle deelnemers met de daver op het lijf zaten. Junioren voeren normaal gezien een offensieve wedstrijd op. Daar was hier geen sprake van. Op het einde kwam daarbij dat de koers toch begon te wegen, zodat we niet echt meer konden proberen om weg te geraken. Toch ben ik niet ontgoocheld. Achtste, dat had slechter gekund. Want in het begin van de race voelde ik dat ik geen superbenen had".

Sven Vandousselaere deed ook niet meer dan meespurten in de groep. Maar hij kon als verontschuldiging inroepen dat hij wegens een gebroken spaak twee keer van fiets had moeten verwisselen. Dat betekende twee keer achtervolgen en dat was op het veeleisende circuit niet zo evident.

Het WK voor de juniores in België is dus geëindigd zonder een Belgische medaille.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig