Voor het strand van Blankenberge is zondagnamiddag een 39-jarige man uit Ukkel levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij aan het surfen was tijdens een onweer.
Andere surfers zagen een bliksemschicht in zijn buurt. Daarop zagen ze de man drijven. Ze brachten hem aan land, zo meldt de politie van Blankenberge.

De Blankenbergse strandredders laten bij monde van hoofdredder Tom Cocle weten dat het ongeval met de golfsurfer gebeurde in de onbewaakte zone. ,,Wij hadden met de komst van het onweer in alle bewaakte zones de rode vlag gehesen en iedereen uit het water gehaald. De redders hadden ook het groepje golfsurfers dat in het water zat aan de Oostkant van het staketsel ten zeerste aangemaand om uit het water te komen.'', zegt de Blankenbergse hoofdredder.

,,Ze wilden onze bevelen echter niet opvolgen. Ze zaten zo’n 50 meter in zee toen de bliksem de surfer trof. Wij zagen wel de witte bliksemschicht met op het einde een rode vonk. We meenden dat de bliksem het staketsel had geraakt. Dat de surfer zelf werd getroffen kwamen we pas later te weten. De dienst 100 heeft ons niet ingelicht''.

,,Dit zeer spijtige, maar volledig vermijdbare ongeval, toont nog maar eens aan hoe belangrijk het is om de bevelen van de redders op te volgen'', vult Albert Serpieters, secretaris van de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV), aan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig