Tientallen Franse gendarmes zoeken sinds woensdag naar een ,,groot zwart dier" dat gezien zou zijn in de buurt van Boulogne-sur-Mer. De zaak ging woensdagochtend aan het rollen toen getuigen vertelden over ,,een panter" op het strand in Wissant, tussen Boulogne-Sur-Mer en Calais, aldus de gendarmerie.

Een 80-tal gewapende agenten en een helikopter werden ingezet om het ,,grote zwarte dier van ongeveer 1,20 meter lang" te vinden. Het strand werd afgesloten voor toeristen en mensen kregen de raad om in de bewoonde gebieden te blijven en niet de duinen in te trekken.

Een circus dat in Wissant staat opgesteld, verzekerde intussen dat er geen dieren ontsnapt waren. De klopjacht leverde niets op en het strand werd donderdag opnieuw opengesteld. Het dier dook vrijdag echter opnieuw op. Belgische toeristen en inwoners van Oudingem, op enkele kilometer van Wissant, zagen opnieuw een grote zwarte katachtige.

Er werden vijftig agenten ingezet, maar ook zij kwamen van een kale reis thuis. Enkele wandelaars zagen het dier zaterdag enkele minuten in het midden van een maïsveld. De agenten konden het dier door een verrekijker zelf zien: ,,een zwarte of donkerkleurige katachtige, erg indrukwekkend, niet erg groot, maar wel erg lang. Als het geen panter is, dan toch een dikke kat van meer dan een meter lang", klonk het.

Het is niet de eerste keer dat in de streek een ,,grote zwarte kat" wordt opgemerkt. In de zomer van 1986 werd in Touquet, op een vijftigtal kilometer van Wissant, een dergelijk dier gezien. Toch werd het nooit gevonden. Ook toen werden agenten en helikopters ingezet om de kat te vinden. Men probeerde het zelfs met speurhonden, jachthonden en lokaas, maar tevergeefs.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig