ANTWERPEN - Aan de Beemdenlaan in Kontich is zaterdagnacht brand uitgebroken in een appartement op de eerste verdieping. Een jonge vrouw is daarbij om het leven gekomen. Twee andere personen werden gewond naar het ziekenhuis gebracht. Eén van hen, de vriend van het slachtoffer, wordt verdacht van brandstichting. Dat melden het Antwerpse parket en de brandweer zondag.
Het vuur brak rond 1 uur uit. Toen de brandweer ter plaatse kwam, stond de slaapkamer van het slachtoffer in lichterlaaie. De verdachte had zichzelf reeds in veiligheid gebracht. De brandweer evacueerde nog drie andere bewoners van het twee verdiepingen tellende appartementsgebouw. De verdachte en een oudere man werden naar het UZA gebracht, omdat ze te veel rook hadden ingeademd. Voor de jonge vrouw kon evenwel geen hulp meer baten.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Vermoedelijk werden er brandversnellers gebruikt. De slaapkamer van het slachtoffer brandde volledig uit. De rest van het appartement liep rook- en waterschade op. De bewoners van het getroffen gebouw brachten de nacht elders door. Zij die op de tweede verdieping verblijven, mogen wellicht in de loop van de dag terugkeren naar hun appartement. Op de gelijkvloerse verdieping is echter behoorlijk wat waterschade. Mogelijk moeten die bewoners nog een tijdje elders verblijven.

De verdachte ligt nog steeds in het ziekenhuis, waar hij onder bewaking is geplaatst. Hij verschijnt in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter, die moet beslissen of hij al dan niet wordt aangehouden. De jongeman wordt verdacht van opzettelijke brandstichting bij nacht in een bewoond pand en met de dood tot gevolg.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig