MONTREAL - De organisatoren van het WTA-tornooi van Montreal (1,34 miljoen dollar) zitten met de handen in het haar. Na Amélie Mauresmo (WTA 1), Justine Henin-Hardenne (WTA 3), Patty Schnyder (WTA 8), Mary Pierce (WTA 13) en Vera Zvonareva (WTA 33), heeft nu ook de Russin Maria Sharapova (WTA 4) zich afgemeld voor het toernooi dat maandag van start gaat.
Sharapova, die zaterdag verloor in de halve finales van het WTA-toernooi van Los Angeles, zegt dat ze te vermoeid is. ,,Ik ben uitgeput door het grote aantal wedstrijden dat ik de laatste twee weken heb moeten afwerken. Ik voel me niet goed genoeg op dit moment'', aldus de Russin die twee weken terug het tornooi van San Diego won.

Sharapova wil op krachten komen voor de US Open, die op 28 augustus in New York van start gaat. Kim Clijsters (WTA 2) is titelverdedigster in Montreal en op de US Open. De Amerikaan Andre Agassi, die na de US Open een punt achter zijn succesvolle carrière zet, heeft zondag forfait gegeven voor het ATP Masters Series-tornooi van Cincinnati, dat maandag van start gaat. De 36-jarige veteraan klaagt over rugpijn. De gewezen nummer één van de wereld nam de beslissing na een laatste training op zaterdag. Agassi had zich eerder al afgemeld voor het toernooi van Toronto.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig