TORONTO - De Zwitser Roger Federer (ATP 1) en de Fransman Richard Gasquet (ATP 51) spelen de finale van het ATP Masters Series-toernooi in het Canadese Toronto (1,9 miljoen euro).
Federer had in zijn halve finale tegen de als 15de geplaatste Chileen Fernando Gonzalez (ATP 16) drie sets nodig (6-1, 5-7, 6-3), Gasquet zette de Brit Andy Murray (ATP 31) opzij in twee sets (6-2, 7-5).

Net als in zijn kwartfinale tegen Xavier Malisse kreeg Roger Federer het opnieuw hard te verduren. De nummer één van de wereld won erg vlot de eerste set, maar verloor nadien de controle over het spel. Pas laat in de derde set kon hij zich herpakken.

Federer won het tornooi in Toronto twee jaar terug. Hij kan straks zijn 40ste titel veroveren, zijn 7de dit seizoen. De Zwitser bereikte telkens de finale in de laatste 17 tornooien waaraan hij deelnam. Zijn laatste nederlaag van voor de finale dateert van Roland Garros 2005, waar hij er uit ging in de halve finales. De 20-jarige Gasquet gaat op zoek naar een derde seizoenstitel, na die van Nottingham en Gstaad. In 2005 won hij het tornooi van Nottingham ook al een keer.

Gasquet en Federer stonden al vijf keer tegenover elkaar. Gasquet stuntte in 2005 door in Monte Carlo Federer te verslaan, maar verloor de vier volgende duels. Dit jaar ontmoetten ze elkaar al drie keer.

Uitslagen:

. Enkel mannen (halve finales):
Richard Gasquet (Fra) - Andy Murray (GBr) 6-2, 7-5
Roger Federer (Zwi/1) - Fernando Gonzalez (Chi/15) 6-1, 5-7, 6-3

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig