Dood Harry Potter betekent gevaar voor JK Rowling
JK Rowling
BRUSSEL - Harry Potter, het idool van miljoenen lezers en bioscoopbezoekers in heel de wereld, zou zijn langste tijd wel eens gehad kunnen hebben. Dat is tenminste wat schrijfster JK Rowling onlangs liet doorschemeren. Maar de Observer waarschuwt dat de woede die dat kan veroorzaken bij de fans, gevaarlijk kan zijn voor de ,,moorddadige'' auteur.
Die fans zijn al onrustig sinds Rowling, die dankzij het succes van haar boeken en de verfilming ervan een van de rijkste vrouwen in Groot Brittannië is geworden, onlangs zei : ,,Ik kan heel goed begrijpen dat auteurs denken ’Ik laat mijn held sterven, want dan kunnen er geen vervolgen worden geschreven door anderen’.'' Dat was genoeg om in de wondere wereld van de Potterianen voor slapeloze nachten te zorgen.

En daarbij gaat het niet alleen om tieners die het merendeel vormen van de trouwe fans en die Harry niet kwijt willen. Ook oudere, en bekendere, liefhebbers zoals auteurs John Irving (Hotel New Hampshire) en Stephen King (Carrie) hebben Rowling al opgeroepen haar jonge tovenaar in leven te houden. In haar eigen belang zelfs. ,,Ik duim voor Harry'' zei horrorschrijver King onlangs tijdens een lezing in New York.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig