Cuba viert 80-jarige Fidel Castro
Foto: ©juventud rebelde
HAVANA - De Cubaanse leider Fidel Castro wordt zondag 80 jaar. Heel wat jonge Cubanen zetten de feestelijkheden voor die verjaardag zaterdagavond al in met een concert op het Jose Marti-plein onder de titel ,,Liederen voor het vaderland'', georganiseerd door de Unie van Jonge Communisten.
Zondag zullen 100.000 boeren de suikeroogst binnenhalen om de verjaardag van Castro in de verf te zetten, zo meldden Cubaanse media. De Venezolaanse president Hugo Chavez, een goede vriend van Castro, brengt zondag een bezoekje aan de Cubaanse leider die momenteel nog in het ziekenhuis ligt na een darmoperatie.

Twee weken geleden droeg Castro zijn bevoegdheden tijdelijk over aan zijn broer Raul om in tussentijd te herstellen van zijn ziekte. Sindsdien is geen van beide broers nog in het openbaar gezien. Toen Castro bekendmaakte dat hij door ziekte even buiten strijd zou zijn, kondigde hij ook aan dat de feestelijkheden rond zijn verjaardag uitgesteld zouden worden tot 2 december.

Ondertussen zijn voor het eerst sinds hij twee weken geleden ziek werd, foto’s van Fidel Castro verschenen. Bij de foto’s stond een verklaring van Castro, die zondag 80 jaar is geworden. Hij zegt daarin dat hij zich heel gelukkig voelt. De foto’s verschenen in de krant Juventud Rebelde.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig