Een op de drie vluchten vanaf Heathrow geannuleerd
Foto: ©reuters
LONDON - Een op de drie vluchten vanaf de Londense luchthaven Heathrow is geannuleerd. Dat heeft luchthavenuitbater BAA bekendgemaakt. Ook de vluchten van British Airways vanop Zaventem naar Londen zijn geschrapt.
VolgensJan Van der Cruysse van BIAC zijn op Zaventem een honderdtal passagiers getroffen. Hij zegt dat de andere luchtvaartmaatschappijen wel nog tussen de Londense luchthaven en Zaventem vliegen. Ook de vluchten die British Airways uitvoert tussen Zaventem en andere bestemmingen gaan gewoon door.

Passagiers die naar Groot-Brittannïe willen wordt aangeraden bij hun luchthaven na te gaan of hun vlucht doorgaat voor ze naar de luchthaven te gaan, luidde het eerder in een communiqué van de British Airways. Volgens Van der Cruysse nemen de getroffen passagiers best contact op met British Airways of hun reisagent.

De vluchten die niet zijn geannuleerd, zullen volgens de BAA op tijd of met een zo gering mogelijke vertraging vertrekken, maar niet iedereen ziet het zo rooskleurig in: verschillende maatscahppijen waarschuwen dat het vliegverkeer dreigt vast te lopen door de strenge veiligheidsmaatregelen en uitgebreide passagierscontroles op Britse luchthavens. Volgens onder andere British Airways en Ryanair zijn ,,grote volumes'' vliegverkeer vanaf Heathrow en andere belangrijke Britse luchthavens nauwelijks te combineren met de strenge veiligheidscontroles die zijn ingevoerd na het voorkomen van een serie aanslagen door moslimterroristen op tien toestellen die vanuit Groot-Brittannië naar de VS zouden vliegen.

De afgelopen dagen zijn honderden vluchten vanuit en naar Groot-Brittannië geannuleerd, mede omdat de veiligheidsvoorschriften niet konden worden nageleefd. De luchtvaartmaatschappijen pleiten er bij de autoriteiten voor om veel meer mankracht en materieel in te zetten om de strenge veiligheidsvooorschriften te handhaven die (tijdelijk) rond het Britse vliegverkeer gelden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig