Zestig procent van wandelaars stapt Dodentocht volledig uit
ANTWERPEN - Van de 8.413 deelnemers die vrijdagavond in Bornem aan de start verschenen voor de 37ste editie van de Dodentocht, zijn er zaterdag 5.086 over de eindstreep in Bornem gewandeld. Dat betekent dat 60,45 procent van de deelnemers de honderd kilometer lange tocht ook effectief heeft uitgestapt.
Volgens de organisatoren is dat een normaal aankomstpercentage voor de Dodentocht. Rond 21 uur vrijdagavond werd het startsein gegeven voor de 37ste editie van de Dodentocht. Het parcours liep over het grondgebied van de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Brabant. De tocht wordt gestapt in minimaal 10 uur en maximaal 24 uur.

Om 7 uur zaterdagochtend finishten al de eerste deelnemers. Het ging om een groepje van een twintigtal sportievelingen dat de tocht al lopend had afgelegd. Onder hen ook poolreiziger Dixie Dansercoer.

Van de wandelaars konden er dit jaar 3.327 de 100 kilometer niet uitlopen. Zij werden geveld door vermoeidheid of kregen te kampen met stramme spieren of blaren. Ook de oudste deelnemer, een 84-jarige man uit Sint-Amandsberg, haalde de finish niet. De oudste vrouw die zich dit jaar aan de Dodentocht waagde, was 69 jaar. Zij stapte wel over de eindstreep. Ondanks het druilerige weer van de afgelopen dagen, waren de weergoden de Dodentocht goed gezind.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig