Een 36-jarige vader uit Temse heeft zondagnamiddag zijn zoontje van 3 en zijn dochtertje van 6 jaar in hun slaapkamer om het leven gebracht. Daarna sprong hij enkele straten verder van het dak van het bedrijf waar hij werkte. De man was wanhopig omdat zijn vrouw hem drie weken geleden had verlaten.
Twee arbeiders vonden zondagnamiddag omstreeks twee uur het lichaam van Bruno Noens op een pad naast de bedrijfsgebouwen van Becton Dickinson aan de Laagstraat in Temse. De man, die al jaren voor de firma werkte, was er van het dak gesprongen. Hij was op slag dood.

'Omdat we wisten dat hij dit weekeinde het hoederecht had over zijn twee kinderen, en niemand een idee had waar ze verbleven, zijn we onmiddellijk een onderzoek gestart', zegt de Dendermondse parketwoordvoerder Anton Schotsaert.

Het hoofd ingeslagen

De politie drong met de hulp van de brandweer de woning binnen van Bruno Noens aan de Hoogkamerstraat, slechts enkele straten van de plaats waar hij zelfmoord pleegde. In de slaapkamer vonden ze de levenloze lichamen van dochtertje Hannelore (6) en zoontje Sebastiaan (3). Hun vader had hen met een hard voorwerp het hoofd ingeslagen.

Dit gezinsdrama werd waarschijnlijk veroorzaakt door de echtscheidingsprocédure waarin de vader was verwikkeld. Drie weken geleden had zijn vrouw Sylvia Voorspoons hem verlaten en hun huis staat te koop. Blijkbaar kon Bruno Noens de scheiding niet verwerken.

Erg geliefd in de wijk

De buurtbewoners en hun kinderen vielen elkaar huilend in de armen toen ze het gezinsdrama vernamen. Bruno en Sylvia waren met hun twee kinderen immers erg geliefd in de wijk. 'Bruno was de stuwende kracht van ons straatcomité. Hij was een stille levensgenieter. Onze kinderen speelden elke dag met Hannelore en Sebastiaan. Ze waren er altijd welkom. Drie weken geleden vertelde hij mij over de scheiding. Dat was al een complete verrassing. Maar dat hij de scheiding niet kon verwerken, hebben we nooit gemerkt. Dit is echt verschrikkelijk', vertelt een aangeslagen buurman Bart Heynderickx.

Strooien Hoedjes

Ook Dirk Van Hoyweghen en zijn partner Nancy Cant kunnen het drama niet vatten. 'Op nieuwjaar gaf Bruno altijd een receptie voor alle buren. Alle kinderen in de straat waren altijd welkom om in hun tuin met Hannelore en Sebastiaan te spelen. Over zijn scheiding van Sylvia wilde hij niet praten. We kunnen dit echt niet begrijpen.'

'Twintig jaar geleden werd Bruno lid van onze streetband Strooien Hoedjes', zegt Franky Van Britsom, voorzitter van de Strooien Hoedjes. 'Bruno was een stille jongen. Toen hij me vertelde over de scheiding, heb ik hem hulp aangeboden mocht het nodig zijn. Dat bleek niet het geval. We hebben nooit gemerkt dat hij daar zo erg onder leed.'