In Waals-Brabant heeft zich zondag om 15.45 uur een nieuwe aardbeving voorgedaan, zo heeft een wetenschapper van de Koninklijke Belgische Sterrenwacht bevestigd. De beving deed zich opnieuw voor in Court-Saint-Etienne, in de buurt van Waver. Zaterdagavond vond daar ook al een lichte aardbeving plaats.
De kracht bedroeg deze keer 3,1 op de Schaal van Richter. Zaterdag was de magnitude 2,1. Toen beefde de Waals-Brabantse aarde om 19.47 uur. Het is ongewoon dat zich op deze plaats een beving (ook van die sterkte) voordoet.

Sedert 1985 zijn in België tot en met 2007 1.106 aardbevingen geregisteerd, waarvan veertig een kracht van meer dan 3,0 op de Richterschaal hadden. De beving in Court-Saint-Etienne is de zwaarste sinds 19 januari. Het vorige record sinds die dag was een beving van 1,9 op Valentijnsdag in Kieldrecht.

Hoewel aardbevingen zich in principe overal kunnen voordoen, komen sommige gebieden eerder in aanmerking. Maar het is niet omdat de tektonische activiteit rustig is, dat er niets kan gebeuren. Wat in het geval van de streek rond Waver wordt bewezen. Binnen België worden aardbevingen eerder in het oosten van België, in het grensgebied met Duitsland en Nederland, en de Ardennen verwacht.