Beltran: 'Geviseerd omwille van Lance Armstrong'
Foto: ap
De Spaanse wielrenner Manuel Beltran, die uit de Tour is gezet na een positieve dopingplas, heeft naar eigen zeggen niets te verbergen. Hij zegt niet te kunnen begrijpen wat er gebeurd is en denkt dat hij geviseerd wordt omdat hij vroeger ploegmaat was van Lance Armstrong.
'Ik begrijp niet wat er gebeurt. Ik heb niets te verbergen', vertelde Beltran bij zijn aankomst op de luchthaven van de Madrid aan de Spaanse sportkrant Marca.

De 37-jarige veteraan testte positief op EPO na de eerste Tourrit van vorige week zaterdag. Vrijdag werd hij na het bekendraken van het nieuws door zijn Italiaanse ploeg Liquigas uit de Tour gehaald en geschorst.

'Ik heb een tegenanalyse aangevraagd. Ik hoop dat ik nog altijd het voordeel van de twijfel geniet', aldus nog Beltran, die zich het slachtoffer van een complot voelt. 'Ze achtervolgen me omdat ik samengereden heb met iemand', verwijst hij naar zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong.

De Amerikaan, die nooit werd betrapt op doping maar in Frankrijk persona non grata is, was in 2003, 2004 en 2005 kopman van Beltran bij US Postal en later Discovery Channel.