De verdachte van de dodelijke aanrijding met vluchtmisdrijf in Zolder is tot bekentenissen overgegaan. De 24-jarige man uit de omgeving van Heusden-Zolder, kon zondag opgepakt worden na een tip van een garagist, bij wie hij het beschadigde voertuig wilde laten herstellen.
Zondag om 4.15 uur werden twee fietsende jonge vrouwen achteraan op het fietspad aangereden. Een 20-jarige vrouw overleefde de klap niet.

De verdachte wilde zondag zijn autoruit laten herstellen bij de firma Carglass. Diezelfde firma had via de media gehoord over het fatale ongeval met twee fietsende jonge vrouwen en verwittigde de lokale politie. Dat bracht het onderzoek in een stroomversnelling. De politie kon de gevluchte automobilist identificeren en oppakken.

Op het ogenblik dat de politie de verdachte oppakte verkeerde de persoon niet in dronken toestand. Hij verzon eerst een ander verhaal, maar na confrontatie met doorslaggevende elementen uit het onderzoek ging hij door de knieën. Zo waren er schilfersporen van zijn voertuig. Het parket van Hasselt vraagt de aanhouding van de man. Maandag verschijnt hij voor de onderzoeksrechter in Hasselt, die over zijn aanhouding beslist.

Leidster bij de scouts

De twee jonge vrouwen waren zondagochtend met de fiets op de terugweg van een fuif in Hasselt. In de Sint-Jobstraat in Bolderberg (Zolder) gebeurde het dramatisch ongeval. Een 20-jarige vrouw overleed kort na de aanrijding in het ziekenhuis. Haar vriendin was lichtgewond en verkeerde in een zware shock.

De twee vriendinnen waren leden van scoutsgroep de Trappers uit Bolderberg, die komende week op kamp zou vertrekken. De scoutsgroep bekijkt nog of het kamp al dan niet zal plaats vinden. Het slachtoffer was leidster bij de scouts. Verscheidene scoutsleden zakten naar de plaats van het ongeval af. De politie zorgde voor slachtofferhulp.