Een hondertal mensen zonder papieren die een gebouw van de Brusselse Franstalige universiteit ULB bezetten, hebben beslist bij de start van de bijeenkomst die het kernkabinet zondag houdt, in dorststaking te gaan, zo heeft de organisatie UDEP (Union de défense des personnes sans papiers) meegedeeld.
UDEP en de vakbondsafdelingen ACV Brussel-Halle-Vilvoorde en ABVV Brussel kondigen in de mededeling een manifestatie in Brussel aan waarmee ze druk willen uitoefenen op het kernkabinet.

De federale regering 'moet haar engagement nakomen voor de regularisatie van arbeiders zonder papieren', zo luidt het in het communiqué van UDEP en de bonden, die zondagmorgen in de Kunstlaan bijeenkomen.

Als de mensen zonder papieren na afloop van de vergadering van het kernkabinet geen enkel uitzicht op regularisering krijgen, zullen ze hun dorststaking tot het einde voortzetten.

Het kernkabinet bereikte zaterdagavond een akkoord over een sociaal-economisch programma. Zondag buigt het zich over de asiel- en migratieproblematiek.