Annemans gelooft in Dedecker
BRUSSEL - Voor Vlaams Belang-kopstuk Gerolf Annemans was de doorbraak van Lijst Dedecker bij de verkiezingen van afgelopen zondag geen verrassing. Hij heeft mensen binnen de partij gewaarschuwd de Lijst niet te onderschatten en gelooft ook niet dat Lijst Dedecker een tijdelijke onsamenhangende hype is, zo schrijft Annemans woensdag op zijn weblog.
Enkele maanden terug waren er gesprekken tussen Jean-Marie Dedecker en Vlaams Belang om de krachten te bundelen en samen naar de verkiezingen te trekken.

De samenwerking kwam niet tot stand, er liep een aantal mensen over van Vlaams Belang naar Lijst Dedecker - Jurgen Verstrepen op kop - en Dedecker en co sleepten zondag liefst vijf kamerzetels in de wacht.

Onsamenhangende Van Rossem-hype

'Voor mij was zijn doorbraak geen verrassing. Ik heb zeer intensief campagne gevoerd en ik begon ze steeds meer overal tegen te komen, de kiezers van Dedecker. Ik waarschuwde ook verscheidene mensen bij ons en in andere milieus dat het een vergissing zou zijn de Lijst Dedecker te onderschatten', reageert Annemans.

Hij zegt ook 'journalisten en anderen' te hebben tegengesproken