Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen blijft VLD/Vivant nipt de grootste partij met 23,8 procent van de stemmen. CD&V/N-VA zit de liberalen echter op de hielen met 23,4 procent. Het Vlaams Blok nestelt zich op de derde plaats met 22,8 procent. SP.A/Spirit zakt terug tot 19 procent van de stemmen. Met 9 procent haalt Groen! makkelijk de kiesdrempel.

De verkozenen (27 zetels):

VLD/Vivant (7) ...
CD&V/N-VA (7) ...
Vlaams Blok (6) ...
SP.A/Spirit (5) ...
Groen! (2) ...


Antwerpen

In de kieskring Antwerpen zijn de resultaten van alle bureaus (1.297) bekend. Het Vlaams Blok is er de grootste partij met 29,9 procent (+5,9 procent t.o.v. 2003) van de stemmen. CD&V/N-VA komt met 25,3 procent (+5,7 procent) op de tweede plaats, gevolgd door SP.A/Spirit (18 procent, -3,1) VLD/Vivant zakt ten opzichte van 2003 met 3,6 procent tot 17,12 procent. Groen! stijgt dan weer 3,4 procent tot 7,9 procent. Dat is wel nog altijd een stuk minder dan in 1999, toen de groenen in Antwerpen nog 13,1 procent van de stemmen wisten te halen.

De verkozenen (33 zetels):

Vlaams Blok (10): Filip Dewinter, Marijke Dillen, Luk Van Nieuwenhuysen, Pieter Huybrechts, Marie-Rose Morel, Rob Verreycken, Marleen Van den Eynde, Gerolf Annemans, Anke Van dermeersch en Freddy Van Gaever.
CD&V/N-VA (9): Inge Vervotte, Luc Van den Brande, Frans Peeters, Bart De Wever, Ludwig Caluwé, Kathleen Helsen, Koen Van den Heuvel, Kris Van Dijck en Tinne Rombouts
VLD/Vivant (6): Bart Somers, Dirk Van Mechelen, Marleen Vanderpoorten, Annick De Ridder, Margriet Hermans, Dirk Sterckx
SP.A/Spirit (6): Patrick Janssens, Els Van Weert, Kathleen Van Brempt, Bart Martens, Anissa Temsamani, Maya Detiège
Groen! (2): Rudi Daems en Mieke Vogels

Brussel

Ook in Brussel is het Vlaams Blok de grootste partij, met 34,1 procent van de stemmen. VLD/Vivant haalt er 20,6 procent, SP.A/Spirit 17,4. CD&V/N-VA eindigt er op 15,2 procent. Ook hier overschrijdt Groen! ruimschoots de kiesdrempel dankzij 11 procent van de stemmen, maar dat levert de groenen geen zetel in het Vlaams Parlement op.

De verkozenen (6):
Vlaams Blok (3): Johan Demol, Erik Arckens, Monique Moens
VLD/Vivant (1): Sven Gatz
SP.A/Spirit (1): Bert Anciaux
CD&V/NVA (1): Steven Vanackere

West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen blijft de CD&V/N-VA de grootste partij met 33 procent van de stemmen. Het Vlaams Blok haalt er 20,2 procent van de stemmen, dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 1999. Daarmee wordt het Blok er bijna even groot als SP.A/Spirit. Het kartel stijgt ten opzicht van 1999 zo'n 3 procent en komt op 20,4 procent uit. Dat is wel minder dan bij de verkiezingen van 2003, toen de socialisten bijna 25 procent van de West-Vlaamse stemmen haalden. VLD/Vivant zakt ook hier terug en haalt maar 18,6 procent meer. Groen! (6,7 procent) komt vlot boven de kiesdrempel uit.


De verkozenen (22 zetels):
CD&V/N-VA (8): Yves Leterme, Geert Bourgeois, Hilde Crevits, Luc Martens, Carl Decaluwé, Jan Verfaillie, Sabine Poleyn, Hendrik Bogaert
Vlaams Blok (4): Frank Vanhecke, Herman De Reuse, Agnes Bruyninckx-Vandenhoudt en Stefaan Sintobin
SP.A/Spirit (5): Johan Vande Lanotte, Renaat Landuyt, Michèle Hostekint, Jacky Maes, Gilbert Bossuyt
Groen! (1): Jef Tavernier
VLD/Vivant (4): Vincent Van Quickenborne, Louis Bril, Stern Demeulenaere, Jean-Marie Dedecker

Limburg

Limburg laat een gelijkaardige uitslag zien. CD&V/N-VA is er de grootste met 27,2 procent van de stemmen. SP.A/Spirit tikt af op 26,3 procent, het Vlaams Blok komt op 22,4 procent. VLD/Vivant zakt terug tot 18,2 procent. In Limburg haalt Groen! de kiesdrempel echter niet: de partij blijft steken op 4,5 procent.

De verkozenen (16 zetels):
CD&V/N-VA (5): Johan Sauwens, Veerle Heeren, Hubert Brouns, Vera Jans, Jan Peumans
Vlaams Blok (4): Jean Geraerts, John Vrancken, Ludo Vissers, Thieu Boutsen
SP.A/Spirit (4): Steve Stevaert, Ludo Sannen, Hilde Claes, Chokri Mahassine
VLD/Vivant (3): Jaak Gabriëls, Marino Keulen, Patrick DewaelVlaams Brabant

In Vlaams-Brabant is CD&V/Vivant de grootste partij met 23,5 procent van de stemmen. Op de tweede plaats komt het Vlaams Blok dat met zijn 21,6 procent VLD/Vivant net voor blijft. SP.A/Spirit komt op 17,3 procent, Groen! op 8,2 procent. UF haalt nog 6,5 procent.

De verkozenen (19 zetels):

CD&V/N-VA (5): ...
Vlaams Blok (5): ...
SP.A/Spirit (4): ...
VLD/Vivant (4): ...
Groen! (1): ...