HAMBURG - Rode Duivel Daniel Van Buyten speelt volgend seizoen in de Bundesliga bij Hamburg. De Duitse voetbalclub kwam daarover tot een akkoord met Olympique Marseille.
De Fransen hadden de 26-jarige verdediger halverwege het seizoen uitgeleend aan Manchester City. Bij HSV krijgt Van Buyten een contract voor vier seizoenen. Hij treft er ook collega-Rode Duivel Emile Mpenza aan, die eerder al bij de Duitsers tekende.

Voor Hamburg-coach Klaus Toppmöller komt een wens uit: ,,Hij was mijn absolute droomspeler voor de positie centraal in de verdediging. Ik ben blij als een klein kind, dat hij naar ons komt.''

Van Buyten is na Benjamin Lauth en Mpenza de derde aanwinst met internationale ervaring voor de Duitsers. Hij moet in de afweer de opvolging verzekeren van de Nederlander Nico-Jan Hoogma. ,,Met onze aanwinsten Mpenza, Lauth en Van Buyten hebben we de kwaliteit van ons elftal verbeterd. Ik denk dat we de positieve sfeer die rond Hamburg hangt de laatste weken verder hebben versterkt. Ook ik kijk hoopvol uit naar het komende seizoen'', gaf voorzitter Bernd Hoffmann als verklaring mee.

Ook Van Buyten zelf is tevreden over zijn transfer: ,,Ik wilde absoluut naar HSV. De gesprekken met de clubverantwoordelijken hebben me helemaal overtuigd. Ik geloof dat er in Hamburg iets mooi aan het ontstaan is. Ik ben blij dat ik daar aan kan meehelpen.''

Over de financiële details van de zaak werd niets meegedeeld. Marseille vroeg in eerste instantie 7 miljoen euro, Hamburg wilde 4 miljoen euro geven. Vorige week lieten de Fransen hun prijs zakken tot 5,5 miljoen euro. Ergens daartussen zal de waarheid wel liggen.