LONDEN - George Smith, een gewezen huisbediende van de Engelse koninklijke familie, heeft erkend de vermeende bewijzen te hebben uitgevonden dat hij getuige was van een homoseksuele relatie tussen prins Charles en een andere personeelslid van Buckingham Palace. Dat meldt de krant Sunday Telegraph.
De betichtingen van Smith zorgden vorig jaar voor ophef en brachten de Britse monarchie in een slecht daglicht. Aan de Britse zondagskrant zegt George Smith uit woede te hebben gehandeld, boos op een ander personeelslid van de koninklijke familie.

,,Ik heb hem (Charles) niet in een compromitterende houding gezien. De reden waarom ik dit gezegd heb, is dat ik woedend was'', op een andere bediende zo blijkt. Zijn naam is op juridische grond niet vrijgegeven.

Smith verzekerde de krant dat hij via een wettelijk document wil bevestigen dat zijn aantijgingen tegen de kroonprins zonder grond zijn.

De voormalige bediende verkocht zijn verhaal in november vorig jaar aan een andere Britse zondagskrant voor 60.000 pond (90.623 euro) maar een rechtbank verbood de publicatie.

Om de geruchten de kop in te drukken reageerde prins Charles toen met een officiële verklaring.